torsdag 20 juli 2017

VI MÅSTE VÄRNA, KOLON: MED MERA (DET FORTSÄTTER)


VI MÅSTE VÄRNA RÄTTEN TILL BRA SKOLOR FÖR VÅRA BARN SOM JU TROTS ALLT ÄNDÅ ÄR BRA DE OCKSÅ:
Kolon: Man säger ofta, vi måste värna rätten att välja bra skolor för våra barn. Man säger såhär, vi måste värna rätten att välja bra skolor, allt annat är förmynderi. Kolon: Man säger, att inte äga rätten att välja innebär att någon annan väljer åt mig, åt dig, åt våra barn, att någon annan väljer vår framtid, att någon annan väljer. Man säger också, att välja är att se fördelarna med olika alternativ och väga dem mot varandra för att sedan föredra det bättre alternativet framför det sämre. Kolon: Att välja är alltså att bejaka preferensen, alltså, det man föredrar, och att välja det rätta innebär att välja det goda eftersom det är rätt. Kolon: Den egna viljan är alltså god. Man säger därför, att välja är att aktivt vilja det goda. Kolon: Man säger att den egna viljan är god och man säger att det goda är resultatet av det egna egenfattade beslutet. Man säger, att välja är att vara aktiv och god och att det rätta därmed faller sig naturligt för den som väljer. Kolon: Att välja innebär att välja det goda, därför måste vi värna rätten till viljan att välja. Att välja är naturligt. Att vilja välja är naturligt. Kolon: Vi måste värna viljan att välja eftersom att vilja välja är naturligt. Därför säger man, det är viktigt att värna själva viljan att välja och att se denna vilja som en naturlig del av vårt vardagsliv. Kolon: Man säger också, att vilja välja är att bejaka mångfalden (nej, nej: vi pratar alltså inte om etnisk bredd i utbudet) då det finns en mångfald viljor i världen. Därför är också mångfald naturligt. Kolon: Mångfald är bättre än enfald och mångfald kan definieras som den naturliga följden av skillnad mellan ibland likartade alternativ. Man säger därför, skillnad befrämjar mångfald och är naturlig. Kolon: Därför är det viktigt att värna rätten till bevarandet av skillnader – utan det sämre alternativet skulle inte det bättre finnas. Kolon: Man säger därför, vi måste värna rätten att välja sämre skolor för våra barn som ett möjligt alternativ vi aktivt kan välja bort. Kolon: Man säger alltså, vi måste värna rätten till väljande av dåliga alternativ för våra barn, endast så förmår vi tydliggöra det rätta, det goda alternativet så att inga barn behöver gå på dåliga skolor. Man säger alltså, utan några dåliga skolor finns det inga bra skolor. Kolon: Därför är det viktigt att det finns dåliga skolor. Kolon: Man säger ofta, vi måste värna rätten att välja dåliga skolor för våra barn.


Är orolig för att denna oförmögna samtid kommer att läsa oss (framför allt i saxade bloggkollageavsnitt och Flashbackdito) som antingen profascistiska eller naivt okunniga om hur "reproduktion av idéer befäster idéer", vilket ju iofs ändå är en halv sanning och nåt att ta hänsyn till, även om risken att Svalget hamnar i händerna på smygfascistmiffon som inte bestämt sig hurpass högerextremt de skall rösta än är mycket liten; vi har båda, ser jag, strävat mot det polyfona som tilltal för att motverka detta, och jag tror vi måste förstärka den metodiken ytterligare av det giltigare skälet att höja textens generella kvalitet: fler sanslösa röster med foliehattar -- men av ännu mer skilda slag, eskalerande variation. Och den monomana negativiteten som jag visserligen är kär i måste balanseras med extremt affirmativa lyckopartier och vadhelst som kan rymmas däremellan. Jag lägger nu till vad jag tycker behövs för att uppnå högre grad av politisk-paranoid och emotionell polyfoni, men jag tar egentligen inte bort något material alls, bara justerar estetiskt där jag tycker det är påkallat, lägger till lite, omformulerar för rytmikens skull et cetera och skjuter in nytt material. Jag försöker även där det går att återföra fokus till mat, matlagning och ätande, och jag lägger in detta sms någonstans där det verkar göra nytta.

Skickat från min iPhone


NÅGRA PUNKTER OM VARDAGENS MYSTERIER (Reviderad):
Sluta fan rycka åt er av mina saker, jag menar allvar, den här dimensionen har inte plats för besvikna döingar som ska härja runt och stöka till det, släpp det ni har i händerna, omedelbart, det är ta mig fan alltid massa skit som är borta för mig, var är mina nycklar till exempel, filmen Hog Ride, mina hundralappar? tror ni att jag låter mig skrämmas av era ÖSTSTATS-poltergeist-fasoner, jag skiter i och för sig i vilket, våld, vitlök och vigvatten är förmodligen det som biter bäst på hustomtar, släpp det ni har i händerna sa jag, SLUTA TIGGA annars… vi går sakta men säkert mot inbördeskrig, sitter i en tvåa, mitt i miljonprogramsområdet, det är mkt att pyssla med häromkring för hustomtarna vill jag lova, dom river upp hål i rummen, igår hade vi tjuvar på besök, halvmänniskor, somalie-apor, exotisk materia, det hade vi aldrig förr, skulle tvätta kläder var det, just det, och vi tvättar i tvättstugan, typ nere i källaren, och när mamma kommer ner och ska hämta kläderna är dom borta, hux pux flux, jag blev skit arg/ledsen, gick runt o knacka dörr, vilka fan är dom, jag bara skriker, och vad gör dom här, här då va? lever näst intill osynliga, osynliga i
vävnadens
spaltrum, här,
mellan inner-
och
yttervägg då,
allting sker
mellan lag och fall, hör minsann hur det piper om nätterna, krafsar alldeles intill huvudkudden av små mustassar, hittade färsk spillning i skafferiet så sent som i går, hon såg en ute, men sa, jag har jobbat hela dagen, jasså, säger du det? och ilade iväg, gav typ upp då, sen skulle mamma ut med soporna så såg hon en påse med lite kvar, ett par tights, ett linne, asså jag blir så jävla lack, mina underkläder var inte tbx, kan det vara en snuskgubbe, vem fan vill ha andras underkläder? Jag menar, finns det ingen fysiker som kan förklara detta, kanske finns det verkligen maskhål i rymdtidväven? saker som åker in i det svarta hålet och kommer ut genom det vita? kan det vara turister från framtiden, baktiden? kolon? alltså röven, positiva slukmunnen Pille Röva Gullefjun? tarmskojerier? eller hur förklarar man för videouthyraren att ett fakkin jävla spöke snodde filmen? kan man få ersättning från staten? skulle fan ha rätt till det. jag har äntligen fått nog, skönt, kommer garanterat att rösta SD 2014, bara så ni vet.
pisshorahärfårusmällåvafandåför
Jag vet inte, olycka är satan ALLT i min värld, kanske inte i Peters värld, vad vet jag? svårt att hålla isär alteregot med mig själv, de är snarlika och kan lätt förväxlas, så dumt.
Inte ens ett smörpapper mellan skyarna. Ok, shoot.
Uppåt
"Rör du min världsbild hatar jag dig forevvah."
Flera skitbra iakttagelser av materialisation av föremål i närheten av Uri Geller har gjorts, till exempel en hel resväska med saker som bara dök upp i Uris hotellrum en gång. Efter det försvann 

[...]




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar