GT HACCP
Genom följande djur ådrar ni er orenhet. Var och en Händer och underarmar skall alltid tvättas efter toalettbesök,
som rör vid deras döda kroppar skall vara oren ända raster, och vid byte av arbetsmoment. Naglar skall vara rena
till aftonen, och var och en som burit bort någon sådan och fria från nagellack. Hårskydd skall alltid användas i
död kropp skall tvätta sina kläder och vara oren ända produktionslokalen. Smycken och armbandsur får icke an- aftonen. vändas i lokalen. Gasflaskor är inte tillåtna i lokalerna.
GT HACCP
Men dessa skall ni inte äta av de idisslande djuren och För varje ut-leverans skall följesedeln kontrolleras, och
av dem som har klövar: kamelen, ty han idisslar väl men varans identitet bekräftas. Färdigförpackade produkter skall
har inte klövar, han skall gälla för er som oren; kontrolleras så att godset har rätt märkning, hållbarhets-
klippgrävlingen, ty han idisslar väl men har inte klövar, datum och yttemperatur när varorna avgår. Kontrollen skall
han skall gälla för er som oren; haren, ty han idisslar antecknas på följesedeln. Vid skador på godset eller över-
väl men har inte klövar, han skall gälla för er som oren; skriden temperatur skall hela partiet inspekteras. Kvalitets-
svinet, ty det har väl klövar och har dem helkluvna, men ansvarig tar beslut om fortsatt hantering. Vid osäkerhet sätts
det idisslar inte, det skall gälla för er som orent. Av dessa kundens parti i karantän för vidare kontroll. Vid osäkerhet
djurs kött skall ni inte äta, inte heller skall ni röra vid sätts partiet i karantän innan beslut fattas. Om partiet klart
deras döda kroppar. De skall gälla för er som orena. innehåller otjänliga varor stoppas hela partiet. Skador och
åtgärder skall dokumenteras. Är etiketterna felmärkta skall
rutiner för stämpling av etiketter ses över. Fel och ågärder
skall antecknas.
GT HACCP
Och bland de smådjur som rör sig på jorden skall dessa Faror i emballagelager: Kontamination via gnagare, av
gälla för er som orena: vesslan, jordråttan, ödlan med patogena bakterier, t.ex. salmonella på burkar. För-
dess arter [---]. Var och en som rör vid dem sedan de orening av burkar, fysikaliska föremål som grus etc.
är döda, skall vara oren ända till aftonen. Och allt som via trasiga förpackningar. Förebyggande åtgärder:
något sådant djur faller på, sedan det är dött, vare sig Skadedjur hålls efter i alla lagerrum enligt rutiner i
det är något slags träkärl, eller det är kläder, eller egenkontrollen och avtal med Anticimex. Rengöring av
något av skinn, eller en säck, eller vilken sak det må utrymmen enligt egenkontrollen. I sk rengöringskontroll
va som används till något behov. Man skall lägga det antecknas och signeras genomförd städning dagligen.
i vatten och det skall vara orent ända till aftonen.
Så blir det rent.
GT HACCP
Och om det är en vit fläck som syns på hans kroppshud, Det är inte tillåtet att arbeta med oförpackade livsmedel
men den inte visar sig djupare än den övriga huden och med sjukdomssymptom som diarré, kräkning, halsont
håren på den inte har vitnat, så skall prästen hålla den eller sår och hudinfektioner på händerna. Produktions-
angripne innestängd i sju dagar. arbetare med symptom på magsjukdom skall lämna
faecesprov enligt läkares bedömning.
GT HACCP
Detta må vara lagen om hur man skall förfara, när den Alla besökare hänvisas till kontoret.
som haft spetälska skall renas: han skall föras till prästen.
GT HACCP
Allt som den sjuke ligger på blir orent, och allt som Nyanställs personal ska genomgå hälsokontroll i
han sitter på blir orent. Och den som rör vid det samband med anställning. Personal som bereder ska
som han har legat på skall tvätta sina kläder och efter vistelse utanför Norden i mer än fem dagar lämna
bada sig i vatten och vara oren ända till aftonen. avföringsprov för kontroll av salmonella. Alla skall
läsa och skriva under ”Hygieninformation”. Personal i
hantering och beredning ska skall årligen delta i
hygienutbildning. Dess innehåll och vilka som deltagit
skall dokumenteras.
GT HACCP
Och ett lerkärl som den sjuke rör vid skall slås sönder. Förpackningen utgörs av en plastförpackning. Paketet
Men är det ett träkärl, skall det sköljas med vatten. utgör en barriär mot kontamination från bakterier och
virus. Den har dock lätt för att gå sönder vid ovarsam
behandling. Vid transport läggs trågen i en skyddande
ytterförpackning av wellpapp. Den färdiga produkten lagras
därefter i kylrum med en temperatur mellan +2 - +4˚C.
GT HACCP
Du skall inte koka en killing i dess moders mjölk. Det äldsta godset ställs längst fram, enligt principen:
först in, först ut. I samband med att nytt gods ställs på
plats rensas tomma lådor, skräp och skadat gods
från platsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar