söndag 16 november 2014

Som topic. Antipastin kommer in.


Här står vår hovmästare, kock eller kanske somalier, vi vet inte riktigt, men han är väldigt trevlig, svårt att fatta köksfranskan dock. Av ren fördomsfullhet har vi utgått från att kökschefen är italiensk, ett antagande man kan se sig i månen efter, kökschefen är dansk, hör och häpna. Kulturskymning! utropar någon bestört och indignerat, kunde lika gärna vara en gris, nöff nöff liksom, hur ska detta sluta? Smörrebröd och för tidig död? Allt smittar i dag. Däremot finns två riktiga italienare i köket försäkrar vår fryntlige bekantskap när han inser stundens allvar, vi pustar ut, gipskatterna vet att svänga ihop en måltid för läckergommar som oss. Måste berätta det, själv har jag anor från Italien, min farfar eller morfar bodde i Sorrento och där äter man nötter istället för bröd till antipastin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar